دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

آمریکا: امکان صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان وجود دارد

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که همچنان امکان صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۱ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۹۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز گذشته (دوشنبه) با تأیید حمایت واشنگتن از مذاکرات میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت که همچنان امکان توافق صلح بین ایروان و باکو وجود دارد.

بنا بر گزارش وبگاه آرکا، میلر در خصوص موضع واشنگتن درباره روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: «فکر می‌کنم، یک نشان دیگر، ادامه مذاکرات ادامه مذاکرات است که ما همچنان از آن حمایت می‌کنیم. ما همچنان معتقدیم که توافق امکانپذیر است و انتظار داریم که در ماه‌های آینده مذاکرات بیشتری انجام گیرد».

وی در پاسخ به این سؤال که آیا واشنگتن در آینده‌ای نزدیک، میزبانی دور دیگری از نشست میان مقام‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان را برعهده خواهد گرفت، گفت: «من قصد ندارم بیش از این در این باره صحبت کنم».

دور قبلی مذاکرات باکو و ایروان در سطح وزرای خارجه در تغریخ ۲۷ تا ۲۹ ژوئن در واشنگتن برگزار شد.

پس از گفتگو‌های واشنگتن، وزارت خارجه ارمنستان اعلام کرد که مواضع طرفین در خصوص برخی موضوعات نیازمند شفاف‌سازی بیشتر است. این موضوعات شامل تعیین مرز بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، عقب‌نشینی نظامیان از مناطق مرزی و ایجاد یک مکانیسم بین‌المللی برا گفت‌گو بین قره باغ کوهستانی و جمهوری آذربایجان می‌شود.

چند روز بعد، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان اعلام کرد که نشست جدیدی در اواخر «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در بروکسل برگزار خواهد کرد.

تنش‌ها اخیراً بین ایروان و باکو تشدید شده است به طوریکه ارمنستان می‌گوید که جمهوری آذربایجان جریان انتقال گاز به ناگورنو قره باغ را دوباره قطع کرده است. این درحالیست روز گذشته بعد از شش ماه توقف، انتقال سوخت به این منطقه از سر گرفته شده بود.

براساس گزارش خبرگزاری تاس، جمهوری آذربایجان از دسامبر ۲۰۲۲ منطقه ناگورنو قره باغ با جمعیت اکثریت ارمنی را تحت محاصره قرار داده است.

باکو اخیرا با استقرار یک ایست و بازرسی نظامی مسیر مهم لاچین به قره باغ را مسدود کرده است. این تنها مسیر دسترسی ارمنستان به قره باغ است. این اقدام باکو با مخالفت‌های بین‌المللی روبرو شده به طوریکه وزارت امور خارجه فرانسه از متحدان ارمنستان، با صدور بیانیه‌ای خواستار بازگشایی راه ارتباطی قره باغ کوهستانی به ارمنستان از سوی جمهوری آذربایجان شده است. /فارس

ارسال نظر